I kväll får Zlatan applådera från sidan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan vilar i kväll: ”Vi är redan etta”

Uppdaterad
Publicerad

Flera lag som redan är klara för avancemang vilar sina stjärnor i sista gruppspelomgången i Champions League. Paris Saint-Germain låter Zlatan Ibrahimovic stå över mot Benfica i kväll. – Vi är redan kvalificerade som etta, säger svensken i sin app.

Både Manchester City och Manchester United har säkrat sina avancemang inför sista omgången, Men medan City måste vinna stort borta mot Bayern München för att bli gruppetta, klarar sig United med oavgjort hemma mot Sjachtar Donetsk för att vinna sin grupp. Trots det utsatta läget väljer City-tränaren att vila flera nyckelspelare.

– De behövs bättre i ligamötet med Arsenal, säger Manuel Pellegrini, enöigt AP, men vill dock inte namnge vilka spelare som får stå över.

Champions League 2013-2014

Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain hör också till de åtta lag som redan är klara för åttondelsfinal. Tränaren Laurent Blanc väljer därför att vila Ibrahimovic i bortamatchen mot Benfica.

– Vi är redan kvalificerade som etta, så vi valde att jag skulle vila denna matchen i och med att det är många matcher för tillfället, säger den svenske stjärnan i sin app.

Inte heller PSG:s brassedu Thiago Silva och Alex, båda med blessyrer efter lördagens ligaseger mot Sochaux, kommer att finnas med på Estádio da Luz. Dessutom är Marco Verratti avstängd.

Real Madrid mönstar stjärnorna

Det tackar säkert Benfica för, men Olympiakos har ändå greppet om andraplatsen i grupp C. Seger hemma mot Anderlecht räcker för att grekerna ska gå vidare.

Real Madrid är dock ett undantag – där spelar stjärnorna i kväll.

– Vi ställer upp med bästa möjliga lag i Köpenhamn, säger Reals tränare Carlo Ancelotti, enligt AP och berättar att både Ronaldo och Bale är spelklara.

FC Köpenhamn är redan utslaget och kämpar för en plats i Europa League.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2013-2014

Mer i ämnet