Zlatan öppnar upp om tuffa tiden. Foto: Bildbyrån

Zlatans första ord: ”Aldrig lidit så mycket tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic, 40, är italiensk ligamästare med Milan och nyopererad.

Nu berättar han för första gången om smärtan han dragits med.

”Jag har aldrig lidit så mycket, på och utanför planen”, skriver han på Instagram.

AC Milan meddelade under onsdagen, bara dagar efter mästartiteln, att Zlatan Ibrahimovic har opererat sitt vänstra knä och att svensken blir borta i minst 7-8 månader.

Nu berättar 40-åringen på Instagram att han spelat senaste halvåret utan korsband i knäet.

”Jag har bara haft möjlighet att träna 10 gånger med laget senaste sex månaderna. Tog mer än 20 sprutor under sex månader. Tömma knäet på vätska en gång i veckan senaste halvåret. Smärtstilllande varje dag. Knappt kunnat sova på grund av smärtan”, skriver han på Instagram.

För några veckor sedan dog även Zlatans agent Mino Raiola efter en tids sjukdom. Det är inget svensken nämner, men han bekräftar att det varit tufft.

”Jag har aldrig lidit så mycket, på och utanför planen. Något som var omöjligt gjorde jag möjligt. I min huvud hade jag bara en sak och det var att göra min tränare och mina lagkamrater till italienska mästare eftersom jag lovat dom det. I dag har jag ett nytt korsband och ännu en titel.”

Zlatan har ännu inte meddelat om han avslutar karriären eller spelar vidare.

KLIPP: Experten om Zlatans skada (25 maj, 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.