Mot Liverpool gick Zlatan mållös av planen för fjärde matchen på raken. Foto: Bildbyrån

Mållöst för Zlatan och Manchester United

Uppdaterad
Publicerad

Det blev mållöst i toppmötet mellan Liverpool och Manchester United. United tog inte chansen att avancera i tabellen och Liverpools möjlighet till serieledning satte Uniteds målvakt David de Gea stopp för.

Liverpool, som haft en bra start så här långt, hade svårt att finna sig riktigt tillrätta inledningsvis i matchen. Manchester Uniteds mittfälts- och försvarspel gjorde att Liverpool såg ganska blekt ut. United inledde bäst, Pogba och Zlatan samarbetade, men den fina kreativiteten och skärpan saknades.

I andra halvlek fick Zlatan en chans då han kom ren vid bortre stolpen när Pogba skickade in bollen. Men svensken missade.

Efter det spelade Liverpool upp sig och tog över.

Uniteds målvakt David de Gea tvingades till några avancerade räddningar. Liverpool hade matchen vassaste chans i mitten av andra halvlek när Coutinho fick på ett rejält skott, som gjorde att de Gea bjöd på en ruskig räddning då han sträckte ut i sitt höga vänstra hörn. Men matchen på Anfield slutade mållös – och likaså Zlatan som nu inte gjort mål på fyra matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.