Toni Kroos och Miroslav Kloses Tyskland är inte nöjda ännu. Foto: TT Nyhetsbyrån

7–1 – men Tyskland vill ha mer

Uppdaterad
Publicerad

Jodå, visst var väl 7–1 mot Brasilien fantastiskt.

Men Tyskland vill åstadkomma större saker än så.

– Det är fortfarande en match framför oss som vi verkligen vill vinna, sade mittfältaren Toni Kroos.

Efter den sensationella VM-semifinalen mot Brasilien kunde Tyskland summera en insats som var mycket nära perfektion.

– Vi gjorde en makalös insats, mot värdnationen. Om någon hade sagt innan att vi skulle vinna med 7-1 hade jag inte trott det, sade Kroos efteråt.

Fotbolls-VM: Tyskland

Så vad händer nu? Stiger segern det tyska landslaget åt huvudet?

Ingenting tyder på det.

Skenar inte iväg

I fem raka mästerskap sedan VM 2006 har Tyskland nått semifinal – men utan att nå guldet. Det är med andra ord ett tyskt landslag som är trött på att inte vinna, som löper liten risk att skena iväg inför söndagens final på Maracanã.

– Jag tror inte att det blir svårt att ladda om mentalt. Vi är här för att bli världsmästare, och ingen har blivit det i en semifinal. Vi kommer ha en extremt svår sista match, oavsett vilka vi får möta. Det kommer bli tuffare än i dag, och vi måste göra en extremt bra insats om vi ska vinna då, sade Kroos.

24-åringen gjorde både 3-0 och 4-0 inom loppet av två minuter i den tyska överkörningen i Belo Horizonte.

– Det var knappt att vi kunde tro det själva när målen gick in. Men vi gjorde en outstanding insats, sade Bayern München-spelaren.

– Vi tillät dem inte komma in i sin rytm. Klart att skillnaden normalt inte är så stor som i dag. De hade större press på sina axlar, för att bli världsmästare hemma. Vi hade också press på oss, men inte som de hade.

”Var i chock”

Förbundskapten Joachim Löw var nöjd men samlad efter segern. Han var själv med som assisterande förbundskapten när Tyskland åkte ur sitt hemma-VM 2006, och kände med Brasilien.

– Vi förlorade mot Italien i 119:e minuten. Vi vet hur Scolari känner sig, hur spelarna och folket känner sig. Det här var ett stort segerresultat, men låt oss inte övervärdera det, sade Löw.

– Brasiliens lag var i chock. Om du i en semifinal får så många mål emot dig... Vi märkte efter 2-0 att de blev nervösa.

Inte heller han var orolig för att Tyskland drabbas av hybris efter att ha stått för fotbollshistoriens mäktigaste kross.

– Ingen ska känna sig oslagbar, det är helt klart. Både Argentina och Holland har gjort ett lysande VM så här långt, och har fantastiska spelare i sina lag, sade Löw.

– Det var ingen eufori i omklädningsrummet. Det var glädje, men vi har inte flugit iväg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Tyskland

Mer i ämnet