Kosovare Asllani grinade illa. Foto: Bildbyrån

Krampkänningar spökade i backlinjen

Uppdaterad
Publicerad

Mittförsvaret har varit omdiskuterat inför VM. Under premiären mot Nigeria fick både Nilla Fischer och Emma Berglund krampkänningar. Det ledde till att Berglund var tvungen att byta i den andra halvleken.

Mittbacken Emma Berglund har varit ett frågetecken inför mästerskapet. I 73:e minuten blev hon utbytt, utan att vara skadad. Hon hade dock kramp.

Amanda Ilestedt ersatte i mittförsvaret. Även Nilla Fischer fick krampkänningar i andra halvlek, men förbundskapten Pia Sundhage tyckte att det var viktigare att byta ut Berglund.

Damlandslaget i fotboll

– Vaderna tog slut. Det var krampkänning på många håll. Det var tråkigt att känna den känslan. Men det gick inte att ta maxlöpningarna som man måste göra.

Berglund kände inte av sin tidigare skada.

– Det tänkte jag inte en sekund på där ute.

Enligt Berglund kan krampkänningarna i det svenska laget bero på underlaget.

Konstgräset – boven i dramat?

– Alla konstgräs är olika. Vi tränar och spelar inte på samma planer. Det är väldigt mycket att vi byter underlag och det kan spela in lite. 

Även VM-debutanten Kosovare Asllani blev utbytt. I halvtid ersattes hon av Olivia Schough. Asllani spelade med knäet lindat och grinade illa då och då. Men enligt Pia Sundhage byttes hon inte ut på grund av skada.

– Om man tittar på matchbilden var jag inte nöjd. Vi fick inte spelvändningar eller fart och då valde vi att göra ett byte på mittfältet och då fick Asllani gå ut, säger Sundhage till SVT Sport.

”Rätt beslut”

Asllani själv säger att även hon fick krampkänningar.

– Jag fick kramp ganska tidigt i matchen och kunde inte trycka ifrån som jag ville. Så jag tycker att det var rätt beslut att byta ut mig.

Ett byte som dock inte berodde på en skada var Lisa Dahlkvists.

– Det var tränarna som tog det beslutet. Jag kände inget i höften, så jag hade kunnat fortsätta att spela, säger hon.

– Det var lite tråkigt. Jag kände att jag hade mer att ge där ute.

Natten mot lördag möts Sverige och USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet