Ochoas jätteräddning. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bara 0-0 för Brasilien mot Mexiko

Brasilien fick nöja sig med 0-0 mot Mexiko i sin andra gruppspelsmatch. Den mexikanska målvakten Guillermo Ochoa gjorde sitt livs match och fixade en poäng, Mexikos första någonsin i VM-sammanhang mot Brasilien.

– Det är den bästa match jag spelat, utan tvekan, säger Ochoa, som till vardags spelar i franska Ajaccio.

– Att få göra det i VM, framför alla fans, det är helt otroligt, fortsätter han.

Fotbolls-VM: Mexiko

Första halvlek levde inte upp till publikens och spelarnas förväntningar, även om spelet var långt ifrån dåligt. Andra halvlek inleddes med att den nyinbytte brassen Bernard slog ett farligt inlägg mot Neymar, men bollen rensades undan. Sedan tog Mexiko över innan Brasilien tog tillbaka initiativet i mitten av halvleken. I 69:e minuten hade Neymar ett farligt skott som Ochoa blockerade. I 86:e minuten var det ännu närmare ett brasilianskt 1-0-mål. En omarkerad Thiago Silva kom flygande och nickade kraftfullt, men Ochoa gjorde en blixtrande reflexräddning.

I första halvlek gjorde Ochoa en fantastisk räddning på Neymars nick. Det var i 26:e minuten som Neymar kom upp perfekt på ett inlägg och fick bra fart och riktning på nicken. Ochoa vräkte sig åt höger och styrde undan bollen.

– Vi måste gratulera deras målvakt som gjorde åtminstone fyra mirakel, säger den brasilianske anfallaren Fred.

– Det var inget bra resultat. En seger hade gjort att vi kvalificerat oss, men vi måste ha respekt för andra lag, säger Brasiliens förbundskapten Luiz Felipe Scolari.

Mexiko saknade inte heller chanser. Raul Jimenez hade exempelvis ett farligt skott på övertid. Tidigare i andra halvlek avlossade José Vazquez och Hector Herrera giftiga skott.