Borges: ”Målvakten sa att jag var nervös”

Uppdaterad
Publicerad

Celso Borges hade kluvna känslor efter att hans Costa Rica blivit utslagna ur VM. För SVT Sport berättar han om VM-känslorna och det uppskattade stödet från Sverige.

– Jag är stolt över laget, för vad vi gjort för landet, alla hinder  vi passerat och att vi skrivit historia. Det är ingen lätt sak att göra. Sedan är det så klart tråkigt att vi inte gick vidare, berättar Borges för SVT Sport efter matchen.

Väntad matchbild

Matchbilden såg ut ungefär som Borges föranat.

Fotbolls-VM: Costa Rica

– Ja, Holland attackerade och vi avvaktade och väntade på vår chans. Den kunde komma i den första minuten, den kunde komma i den sista. Det var lite Hawaii-fotboll där ett tag och det gick till straffar.

Celso Borges fick slå den första straffen och han var säker på sin sak.

– Klart att jag var nervös men det gjorde mig också alert. Deras målvakt påpekade att han såg min nervositet och det tillförde en annan aspekt till det hela, men jag var säker på min sak, jag har gjort det så många gånger förut.

Tackar Sverige

Nu väntar en kortare semester för Celso Borges innan han ska återvända hem till Sverige och AIK, om inget annat händer för en av VM:s succéspelare.

– Jag är överväldigad över allt stöd jag fått från Sverige, och AIK-fansen som varit fantastiska. Jag är stolt över att spela i AIK. De säger att folk är kalla i Sverige men det tycker inte jag.

– Vi får se när jag är tillbaka. De drar i gång nästa vecka va? Jag ska tala med AIK om när jag ska återvända.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Costa Rica

Mer i ämnet