Foto: TT Nyhetsbyrå

Brasilien har allt att förlora

Uppdaterad
Publicerad

Brasilien, med hela hemmanationens hopp på sina axlar, gör sig redo att möta det lag som de helst av allt inte ville möta, och förbundskapten Scolari har en del frågetecken inför matchen.

Hemmanationen vann sin grupp och gick obesegrade vidare till åttondelen och Chilematchen. Där möter Brasilien ett lag de bara förlorat sju av 68 möten mot genom historien. Men allt är inte frid och fröjd hos brassarna. Efter lottningen i december, när det blev klart att Brasilien skulle få möta ett lag i grupp B om de gick vidare sa Scolari följande:

– Vilket lag som helst men inte Chile. Det är ett obekvämt lag att möta. De är organiserade och deras spelsystem passar oss inte alls. De spelar smart och har ett mycket bra lag.

Fotbolls-VM: Brasilien

Samma uppfattning i dag

Ett drygt halvår har förflutit sedan dess men Scolari har inte ändrat uppfattning.

– När jag sa det där skrattade alla åt mig, nu, i dag, pratar alla om hur fantastiskt Chile spelar, säger Scolari till FIFA:s hemsida.

Brasilien gick obesegrade genom gruppspelet men har haft det svårt att få i gång alla spelarna. Neymar har varit briljant men det finns också frågetecken. Såväl Fred som Hulk förväntas göra bättre i från sig.

– Fred gjorde ett mycket bra Confederations Cup 2013 och har potential växa in i turneringen, säger Kaka, som själv hamnade utanför truppen.

Nervöst Brasilien

Brassarna är favoriter mot Chile men nerverna finns där.

– Statistiken betyder ingenting. På andra sidan finns ett lag som har samma drömmar som oss. Vinner vi inte måste livet gå vidare, säger lagkaptenen Thiago Silva.

David Luiz är ett frågetecken inför matchen. Spelaren klev av träningen igår men uppges kunna spela ändå.

Matchinfo:

Kl.18:00

Brasilien – Chile

Estadio Mineirão, Belo Horizonte

Domare: Howard Webb (England)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Brasilien

Mer i ämnet