Chile och Holland gör upp om förstaplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Chile och Holland gör upp om gruppvinsten där troligen en åttondelsfinal utan Brasilien som motståndare ligger i potten. Spanien gör sitt uttåg i turneringen genom att möta Australien. Nu måste ett av dessa lag i alla fall få med sig en poäng hem.

Chile behöver vinna mot Holland för att vinna grupp B och då troligen få undvika Brasilien från grupp A i en åttondelsfinal.

– Det går inte att prata om Brasilien eftersom vi har en mycket viktigare match innan det kan bli aktuellt. Vi spelar för att vinna, säger Chiles Juventusspelare Arturo Vidal.

Fotbolls-VM: Chile

Han opererade ett knä inför VM och fick problem med en hälsena i turneringen men känner sig redo.

– Det blir bättre. I Holland är Robin van Persie avstängd. Dirk Kuyt, Jeremain Lens eller Klaas Jan Huntelaar går in och ersätter.

Solidarisk spansk laguttagning

Bara äran står på spel när redan utslagna regerande världsmästaren Spanien och Australien möts i Grupp B. Målvakten Iker Cassilas och Xavi har skadeproblem och missar troligen matchen.

Spanien har en solidarisk taktik inför sin sista match, som påminner om när alla barn får med sig en godispåse hem efter födelsedagskalaset.

– Vi ska försöka göra så att så många som möjligt av dem som kommit till Brasilien ska få spela i alla fall en match, säger coachen Vicente Del Bosque.

En som definitivt får spela är Andres Iniesta som gör sin hundrade match i spanska landslaget.

– Vi kommer inte att glömma bort att det är Iniestas hundrade match. Han kommer att spela, säger Del Bosque.

Oavsett hur det går mot Australien kommer det inte att påverka hur Del Bosque funderar inför framtiden. Det spanska förbundet har uttryckt sitt stöd för att han ska få fortsätta om han känner för det.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Chile

Mer i ämnet