Foto: TT Nyhetsbyrån

Chile-stjärna redo för spel

Uppdaterad
Publicerad

Chile spelar i VM:s kanske tuffaste grupp.

Till den på papperet lättaste matchen får de ett välbehövligt tillskott.

Arturo Vidal ser ut att spela från start – trots sin nygjorda operation. Miiko Albornoz från Malmö FF väntas inleda på bänken.

Den chilenske storstjärnan Arturo Vidal har sett ut att missa kvällens premiärmatch mot Australien på grund av ett skadat knä som opererades för en månad sedan.

Men nu tyder allt på att han trots allt spelar från start i nattens match.

Fotbolls-VM: Chile

– Han är frisk och har tränat normalt i tre-fyra dagar, sade förbundskaptenen Jorge Sampaoli på en presskonferens i går.

”Tuff match”

På gårdagens träning spelade även Vidal i det lag som ser ut att bli startelvan i matchen som Chile nog inte har råd att förlora, då de två övriga lagen i gruppen är Spanien och Holland.

– Det kommer att bli en tuff match, säger Sampaoli.

– Australien är en komplicerad motståndare eftersom de har ändrat ganska mycket i sitt lag och kommer utan press på sig.

Lutar åt bänken för Albornoz

Malmös vänsterback Miiko Albornoz hoppas fortfarande på spel, men enligt brodern Mauricio, som spelar i BP, lutar det åt bänken.

– Om Chile satsar på en trebackslinje får han sannolikt starta, men om de kör fyra backar så blir det nog bänken. Det senaste jag hört från Chile i media och så är att han inte får starta, säger Mauricio till SVT Sport.

Men han är ju vänsterback normalt – vore det inte rimligare att spela Miiko i en fyrbackslinje?

– Jo, det kan jag hålla med om, men nu har det sett ut så på slutet, säger Mauricio.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Chile

Mer i ämnet