Foto: TT Nyhetsbyrå

Holland jagar finalrevansch

Uppdaterad
Publicerad

Tre VM-finaler, tre förluster. Hollands revanschtåg mot en fjärde final börjar mot Mexiko.

Holland jagar sin egen historia. Finalförlust i Västtyskland 1974, finalförlust i Argentina 1978 och finalförlust i Sydafrika 2010. Nu ska ett revanschsuget Holland, som många i hemlandet inte trodde på före VM, gå mot en fjärde final.

– Det är det som är det sköna med fotboll. Det kommer alltid en möjlighet till revansch, sade Wesley Sneijder redan efter 5-1 på Spanien.

Fotbolls-VM: Mexiko

Sneijder bedömer chanserna till en ny final som stora och säger att förutsättningarna är snarlika 2010 års VM.

– Vi har ett starkt lag med en stor vilja. Varför skulle vi inte kunna vinna VM? Vi måste gå för det, avslutar Sneijder.

Första stoppet Mexiko

Mexiko är första hindret på väg mot final och det gäller att finslipa detaljerna.

– Om vi blir bättre i possessionspelet kan vi mycket väl vinna allt, men just nu är vi inte där jag vill att vi ska vara vad gäller det, säger förbundskapten Louis van Gaal.

Mycket i Hollands spel har handlat om Robben och van Persie. Laget utnyttjar motståndarnas misstag och kontrar skoningslöst. Såväl Spanien som Chile har fått kapitulera mot de orangeas spelvändningar, där är Holland i absolut världsklass. Det som fungerat sämre är speluppbyggnaden när motståndarförsvaret redan är samlat, men det ska van Gaal alltså ändra på.

Van Gaal bedömer motståndet Mexiko som snarlikt Chile.

– Jag förväntar mig en liknande motståndare som Chile men Mexiko har mer bredd och är mer av ett lag än Chile, säger van Gaal.

Matchinfo:

Kl.18:00

Holland – Mexiko

Estadio Castelao, Fortaleza

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Mexiko

Mer i ämnet