Hulk stod över träning – osäker på spel mot Mexiko

Uppdaterad
Publicerad

Det är oklart om Hulk spelar för Brasilien mot Mexiko imorgon. Han undersökte sitt knä på en klinik i Fortaleza idag och står över träningen nu ikväll.

– Det är en förlust för oss om Hulk inte kan spela, menar lagkaptenen Thiago Silva. Skador är aldrig bra men vi är 23 spelare i truppen och att alla är redo att spela.

Hulk byttes ut mot Kroatien och fick kliva av träningen igår efter smärtor i vänstra låret.

Fotbolls-VM: Brasilien

– Vi får avvakta och se tills imorgon om han kan spela, sa förbundskapten Luis Felipe Scolari på presskonferensen. Vi har ett system där Hulk ingår som vi tränat mycket på. Han vet hur han ska spela, både på höger- och vänsterkanten. Om han inte kan spela får vi in en spelare med andra kvalitéer istället.

Bara 150 personer släpptes in under arena Castelao där presskonferensen hölls. Trycket är hårt och SVT kom in först efter att ha stått på väntelista.

Väl därinne blev det inte så många frågor till de båda vid podiet och några brasilianska journalister var irriterade över att de mexikanska journalisterna fick ställa för många frågor.

Nöjda med Kroatienmatchen

Både Thiago Silva och förbundskapten var väldigt nöjda med sättet Brasilien vände matchen mot Kroatien.

– Det gick inte som vi ville i början. Vårt unga lag fick ett mål emot sig men reaktionen va bra och vi löste problemen, sa Scolari.

Nu väntar Mexiko. Thiago Silva var med när Brasilien föll i OS-finalen 2012.

– Då var inte jag med, sa Scolari kantigt. Men som brasilianare var jag inte glad. Mexico har ett bra lag. Vi slog dem här i Confederations Cup ifjol men det var en jämn match. Vi har respekt för dom men vi är i bra form, folket stöttar oss och en seger skulle ge oss ett bra läge att gå vidare.

”Ett otroligt mottagande här”

Även Silva lyfter fram publikens betydelse. Han minns ifjol när lagen möttes i Fortaleza och hur det brasilianska laget lyftes av publikens sång.

– Ifjol vi ett otroligt mottagande här. Jag ber alla att sjunga med oss i nationalsången före match imorgon! Det hjälper oss, det visar att vi står enade och supportrarnas sång stöttar oss verkligen.

Som tidigare förbundskapten för Portugal fick Scolari frågan om han sett något av Portugals storförlust mot Tyskland.

– Jag såg fram till 0-3. Men jag vill påminna om att under EM i Portugal 2004 förlorade vi också första matchen men nådde långt till slut (Scolari ledde Portugal till final, förlust mot Grekland, min anm). De måste bara gå vidare, chansen finns än för det är ett bra lag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Brasilien

Mer i ämnet