Miroslav Klose blev historisk då han ökade på Tysklands ledning till 2-0 i 23:e minuten. Foto: TT Nyhetsbyrån

Miroslav Klose ensam målkung

Miroslav Klose fick för andra gången i Brasilien-VM förtroendet från start. Han tackade med att göra sitt 16:e VM-mål, som är historiskt.

Miroslav Klose är ensam målkung i VM-historien. Tyske anfallaren gjorde mål i den 23:e minuten i VM-semifinalen mot Brasilien och är därmed turneringens bästa målskytt med 16 mål.

Klose tangerade tidigare brasilianska anfallaren Ronaldos rekord på 15 mål när han gjorde mål i Tysklands 2-2 match mot Ghana den 21 juni.  Nu tar han rekordet från den före detta brasilianska stjärnanfallaren Ronaldo – på brasiliansk mark, i ett VM arrangerat i Brasilien.

Fotbolls-VM 2014

Historisk – på flera sätt

I Ghana-matchen blev han också den äldste tyske fotbollsspelaren att göra mål i ett VM. Dessutom blev han också, tillsammans med Pelé och tyske  Uwe Seeler, en av de tre som gjort mål i fyra VM-slutspel.

I sitt första VM-slutspel i Japan/Sydkorea 2002 gjorde Klose fem mål. Samtliga på nick.

Klose byttes ut i VM-semifinalen mot Brasilien i 58:e minuten och ställningen 5-0 Tyskland, som tidernas största målskytt i VM-sammanhang.

Kloses VM-mål

Miroslav Klose är med sina 16 mål den främste målskytten i VM genom tiderna.

Här är alla mål:

2002:

1) 1-0 mot Saudiarabien. 2) 2-0 mot Saudiarabien. 3) 5-0 mot Saudiarabien. 4) 1-0 mot Irland. 5) 2-0 mot Kamerun.

2006:

6) 2-1 mot Costa Rica. 7) 3-1 mot Costa Rica. 8) 1-0 mot Ecuador. 9) 2-0 mot Ecuador. 10) 1-1 mot Argentina.

2010:

11) 2-0 mot Australien. 12) 1-0 mot England. 13) 2-0 mot Argentina. 14) 4-0 mot Argentina.