Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Luiz firar sitt frisparksmål mot Colombia Foto: TT Nyhetsbyrå

Mittbackarna fixade festen. Brasilien är klart för semifinal efter en rejäl holmgång mot Colombia.

Högt tempo, mängder med närkamper och flera heta målchanser.

Så sammanfattar man bäst kvartsfinalen mellan Brasilien och Colombia.

Fotbolls-VM: Colombia

Tidigt ledningsmål

Redan efter sex minuters spel tog Brasilien ledningen. Mittbacken och lagkaptenen Thiago Silva fick stå fullständigt omarkerad vid den bortre stolpen i samband med en hörna och kunde enkelt tråckla bollen över mållinjen.

Brasilien trummade på efter 1–0–målet och hade flera ypperliga chanser att utöka ledningen. Men Colombia stod emot och tog sig så småningom in i matchen. 1–0 stod sig dock halvleken ut.

Hackigt spel i andra – och drömmål

Andra halvlek var precis lika fartfylld som den första. Men de många avblåsningarna gjorde att spelet blev hackigt.

I den 69:e minuten kom 2–0. David Luiz, också han mittback, stegade fram och drog upp en frispark i krysset. Ett riktigt drömmål och en solklar kandidat till titeln VM:s snyggaste.

Precis innan Luiz fullträff trodde Colombia att de kvitterat. Men Mario Yepes var avvinkad för offside när han stötte in en retur från nära håll. Ett korrekt domslut, enligt repriserna.

Colombia reste sig på nio

Många trodde nog att matchen var avgjord när klockan tickade upp mot 75 minuter och Brasilien kontrollerade händelserna.

Men Colombia ville annorlunda.

Carlos Bacca tog sig in i straffområdet, chippade bollen över Julio Cesar men gjordes ner. Domaren pekade på straffpunkten. James Rodriguez lade upp bollen och var säkerheten själv. Cesar åt ena hållet, bollen åt det andra.

”Jag vill tacka Gud”

I slutskedet pressade Colombia rejält, men Brasilien redde ut stormen och är klart för semifinal. Till hemmapublikens stora jubel.

– Vi spelade med hög intensitet. Men Colombia gjorde det också bra. Jag lyckoönskar dem. Jag vill tacka Gud för det här, säger en överlycklig Daivd Luiz efter slutsignalen.

James Rodriguez var inte lika munter och fick tröstas av brasilianarna efter matchen.

– Jag gråter för att vi gav allt och för att vi ville gå vidare. Vi fick inte mycket hjälp av domaren och Brasilien är ett riktigt bra lag. Men vi ville verkligen gå vidare, säger han.

Neymar ut på bår

Men allt är inte frid och fröjd i Brasilien, trots segern. I 88:e minuten bars Neymar av på bår efter en smäll mot ryggen. Om han är skadad, och vad för typ av skada det i sådana fall rör sig om, är oklart.  Men av bilderna att döma är semifinalen mot Tyskland i fara för storstjärnan.