Neymar talar ut: ”Min dröm ligger på is”

Uppdaterad
Publicerad

I ett Youtube-klipp, upplagt av det brasilianska fotbollsförbundet, talar Neymar för första gången ut efter ryggskada som gjorde att han bars ut på bår och är borta från resten VM.

– Det är väldigt tufft för mig. Det är svårt att i ord uttrycka vad jag känner, säger Neymar.

Brasiliens fixstjärna fick ett knä i ryggen under kvartsfinalen mot Colombia. Kollisionen resulterade i en sprucken ryggkota för Neymar.

Fotbolls-VM: Brasilien

Han missar därmed semifinalen mot Tyskland på tisdag, och en eventuell VM-final.

– Jag kommer tillbaka till fotbollen så fort som möjligt. Jag vill tacka för alla meddelanden och allt stöd jag har fått. Min dröm är inte krossad, den ligger bara på is, säger han i klippet.

Sorgligt att inte få spela VM-final

Enligt de brasilianska läkarteamet blir Neymar bora 4-8 veckor. Neymar har legat bakom fyra av Brasiliens 10 mål i mästerskapet, och är värdnationens bästa spelare enligt all statistik.

– Jag är säker på att mina lagkamrater kan se till att jag uppyller min dröm, och blir världsmästare. Min andra dröm, att spela i en VM-final, är tyvärr inte möjligt den här gången. Någon tog ifrån mig drömmen. Men det är två matcher kvar och jag vet att mina laget kommer göra allt för att vinna och bli världsmästare

– Jag ska också vara där. Alla brasilianare ska fira då.

– Jag vill tacka alla, säger Neymar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Brasilien

Mer i ämnet