Pelé ser fram emot VM på hemmaplan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Pelé litar på sitt Brasilien

Uppdaterad
Publicerad

Trycket är hårt på Brasilien inför VM.

Men deras stora legendar Pelé är säker på sin sak:

Brasilien tar guld.

Den största stjärnan i dagens brasilianska landslag är Neymar. Men det råder ingen tvekan om att den störste brasilianske stjärnan fortfarande är Pelé. Och han är förväntansfull.      

– Jag är väldigt laddad. Jag hoppas att allt går okej. Alla vet att vi har vissa politiska problem men jag hoppas att allt nu kommer att gå okej, säger han i en intervju med brittiska Sky Sports.  

Fotbolls-VM 2014

Osäker på VM-kung

Han tror mycket på sitt hemland:

– Jag litar alltid, alltid på att Brasilien ska vinna finalen, det spelar ingen roll mot vilka, säger tidernas meste världsmästare (tre VM-guld).      

Vem som blir VM-kung är han dock mer osäker på.

– Det är svårt att säga eftersom jag har sett flera spelare som är väldigt bra, som spelar i Europa och redan är väldigt bra, som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo, men VM är lite mer komplicerat, säger han, och fortsätter:

– Man kan se en spelare som är fantastisk i ligan men i VM är det inte samma sak. I Brasilien har vi till exempel Neymar. Alla känner till honom och vet att Neymar är en jättebra spelare, men det är hans första VM.

– Jag känner att det vore hårt att säga till honom: Vinn VM, var Brasiliens bäste spelare. Men han är en bra spelare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2014

Mer i ämnet