Frankrike jublar efter Pogbas mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sena mål tog Frankrike vidare

Frankrike vann åttondelsfinalen mot Nigeria med 2-0 efter två sena mål.

– Det var ett av mitt livs största ögonblick. Jag saknar ord. Det var en sådan befrielse för oss i laget och alla i Frankrike som stöttar oss. Vi har hela landet bakom oss, säger matchvinnaren Paul Pogba direkt efteråt.

I den 79:e minuten nickade Pogba in 1-0 efter hörna, där målvakten Enyeama inte fick bort bollen, en tavla av den annars storspelande målvakten. Målet låg i luften; några minuter tidigare prickade Yohan Cabaye ribban med en boll utifrån som dök.

Fotbolls-VM: Frankrike

Självmål i sin hundrade landskamp

På tilläggstid spelade Mathieu Valbuena in bollen från höger och Joseph Yobo styrde bollen i eget mål, 2-0, detta i sin hundrade landskamp. Först såg det ut som om Antoine Greizmann gjort målet då han var framme i duellen och oroade.

Matchen var länge en sömnig historia men under de sista 20 minuterna drog Frankrike upp tempot och kunde ta en rättvis seger. Nigeria såg länge ut att få till en förlängning och stod trots allt upp bra.

Nigeria fick mål underkänt för offside

Laget var en hårsmån från att ta ledningen efter knappt 20 minuter när Emmanuel Emenike elegant vrickade in bollen. Dock hade linjedomaren höjt flaggan för offside. Det hade mycket väl kunnat passera.

– Det är mycket som behöver förbättras men det är ett ungt lag och om två år då kommer de här spelarna att vara otroligt bra, då ska ni se upp, säger förbundskaptenen Stephen Keshi.