Foto: TT Nyhetsbyrån

Sneijder: ” Skulle bestämt oss lite tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

Det var en besviken Wesley Sneijder som efter strafförlusten inte kommer stå i sin andra raka VM-final: – Tycker vi förtjänade lite mer idag, säger Sneijder i Fifa-intervjun efter matchen.

Wesley Sneijder var en av straffskyttarna i dramat mot Argentina i VM-semifinalen. Han och förste straffskytten Ron Vlaar blev syndabockar då Sergio Romero räddade deras strafförsök. Efteråt var besvikelsen stor.

– Om man går till straffar är det nära. Tycker vi förtjänade lite mer idag, säger Sneijder som var inne på att laget skulle spelat mer offensivt tidigare under matchen.

Fotbolls-VM: Holland

– Vi kanske skulle ha bestämt oss lite tidigare.

Sneijder får frågan om varför de inte bjöd till mer då:

– Det var bara ett lag som lät det gå till straffar, och det var de.

Mittbacken Ron Vlaar var en av Hollands bästa spelare under matchen. Precis som Sneijder fick han se sin straff räddas av Romero.

– Jag var inte nervös när jag skulle slå straffen. Jag var koncentrerad. Den var tvungen att gå in men gjorde inte det, sade Vlaar.

Holland har chans till medalj i bronsmatchen mot Brasilien på lördag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Holland

Mer i ämnet