Det är inga positiva rubriker som Iker Casillas får läsa i dag. Foto: Sport/A Bola/Marca/AS/TT Nyhetsbyrån

Spanien: ”Värre än värsta mardrömmen”

Uppdaterad
Publicerad

Det var svarta rubriker som prydde de spanska förstasidorna i dag efter 1-5, den största spanska VM-förlusten på över 60 år – sedan VM i Brasilien 1950. För Barcelonastjärnan Xavi Hernandez var det värsta förlusten i karriären.

– Det här är min värsta förlust i karriären. Det var en fruktansvärd match, ett fiasko och vi gjorde allt fel, säger Xavi efter sin 134:e landskamp för Spanien, som är regerande världsmästare och har de två senaste EM-titlarna.

”Förödmjukande” och ”mardröm” är vanliga ord efter Hollandsförlusten.

Fotbolls-VM: Spanien

”Det var värre än värsta möjliga mardröm för ett lag som inte släppt in mer än max ett mål i en match under ett slutspel sedan 2008”, skriver El Pais.

”Damer och herrar, vi har förlorat den magiska känslan”, skriver AS, som på sin förstasida har rubriken ”Fullständigt olycksbådande”.

”Fixa detta” ber Marca om på sin hemsida, som den mörka dagen till ära har svart bakgrund.

”Löjligt” rasar Sport på sin förstasida.

”Svaghet i hela truppen”

Coachen Vicente Del Bosque gick direkt ut och försvarade målvakten Iker Casillas, som gjorde tavlor vid både 1-3 och 1-4.

– När man förlorar handlar det inte om insatsen från en enstaka spelare utan om en svaghet i hela truppen, säger De Bosque.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Spanien

Mer i ämnet