Thomas Müller: ”Motståndet bröts ner”

Tårarna rann nedför David Luiz kinder – Thomas Müller var desto mer uppsluppen och konstaterade olika scenarior i VM: – Brasilien spelade annorlunda – om man jämför med Algeriet.

Thomas Müller, som gjorde ett av Tysklands sanslösa sju mål i VM-semifinalen mot Brasilien, i FIFA-intervju efter matchen:

– Man ser hur olika det kan gå i VM om man ser tillbaka på matchen mot Algeriet. Brasilien agerade annorlunda, vi vann en del bollar. Brasilien spelade defensivt. Motståndet bröts ner.

Fotbolls-VM 2014

– Vi jobbade som ett lag. Vi får arbeta hårt för att ta hem titeln.

Omarkerad Müller

Thomas Müller gav Tyskland ledningen i den 11:e minuten i 7–1-förnedringen. En omarkerad Müller gjorde sitt femte mål i årets VM med en volley efter en hörna slagen av Toni Kroos. Han är ett mål bakom VM:s skytteligaledare Colombias James Rodriguez.

36-årige Miroslav Klose, historisk när han gjorde 2–0 i 23:e minuten, hyllade avbytarna efter den sensationella storsegern.

– Vi började väldigt bra. Vi spelade som ett lag. Man såg redan på träning att vi spelade bra.

– Jag måste lovorda spelarna som sitter på bänken, de lever sig verkligen in, säger Miroslav Klose.