Foto: TT Nyhetsbyrån

Uppgifter: Jonas Eriksson dömer VM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Enligt argentinska journalister blir det Jonas Eriksson som får döma söndagens VM-final mellan Argentina och Tyskland. Under fredagskvällen meddelar Fifa vilken domare som får hedersuppdraget.

Fyra domare uppges göra upp om att få döma finalen. Utöver svenske Eriksson handlar det om engelsmannen Howard Webb, som dömde den senaste VM-finalen, italienaren Nicola Rizzoli och uzbeken Ravshan Irmatov.

Eriksson har dömt tre matcher i VM, USA-Ghana, Brasilien-Kamerun och Schweiz-Argentina, och han har gjort det bra. 2012 dömde Eriksson en landskamp mellan Tyskland och Argentina. Argentinarna vann med 3-1 sedan Sigtunadomaren visat ut den tyske målvakten Ron-Robert Ziegler.

Om Eriksson får döma söndagens VM-final blir han inte den förste svensken att göra så. 1934 dömde Ivan Eklind VM-finalen i Rom mellan Italien och Tjeckoslovakien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Final

Mer i ämnet