Van Gaal får ingen långledighet. Foto: TT Nyhetsbyrån

van Gaal försöker locka Robben

Uppdaterad
Publicerad

I kväll kommer förbundskaptenen Luis van Gaal hem till Holland med sitt bronslag och får fira med folket, som glatts under VM-festen. Han gör allt för att få med sig Arjen Robben till sin nya klubb Manchester United.

– Det finns ett speciellt förhållande med honom. Han är den mest betydelsefulla tränaren i min karriär och efter matchen (mot Brasilien) frågade han om jag ville följa med till Manchester, säger Robben som dock slår fast att kontraktet med Bayern München gäller.

– Det finns inte en möjlighet. Jag kommer att stanna i Bayern München, säger Robben.

I United skulle Robben återförenas med den holländske anfallskollegan Robin van Persie, en kittlande tanke för speciellt Red Devils-fans.

Bara två dagar ledigt för van Gaal

62-åringen kommer att ta två dagar ledigt innan han dyker upp som ny tränare för Manchester United.

– Det är inga problem för mig. Jag behöver ingen semester. Det är häftigt att ha ett så spännande uppdrag framför mig, säger van Gaal till holländska tv-kanalen NOS enligt AP.

Han kommer att tillbringa två dagar i Manchester för att lära känna folk innan USA-turnén börjar på fredag. Då flyger laget till Los Angeles.

Premier League-klubben kommer att spela minst fyra matcher i USA. Det kan bli fem om de når finalen i en åttamannaturnering i Miami som avslutas 4 augusti. Den 16 augusti är det sedan ligapremiär hemma på Old Trafford mot Swansea.

van Gaal ersätter David Moyes som avskedades i maj efter inte ens en hel säsong i klubben.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.