De tyska fansen tror inte sina ögon – 5-0 Tyskland mot Brasilien i Brasilien i VM-semifinalen efter första halvleken. Foto: TT Nyhetsbyrån

”Vi har dansat samba med hela världen”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en sensationell 7-1 kross hyllades ”Die mannschaft” i natt på tyska sajter – och av förra förbundskapten på Twitter.

Förra tyska förbundskaptenen, nuvarande amerikanska, Jürgen Klinsmann som ledde Tyskland till brons 2006, då med nuvarande tyske förbundskaptenen Joachim Löw som sin assistent twittrade versalt: GERMANY WRITING WORLD CUP HISTORY TODAY !!! HUGE HUGE COMPLIMENT !!! SO PROUD OF THEM !! (Tyskland skriver VM-historia i dag! Stor, stor berömmelse! Jag är så stolt över dem!”) och tyckte att det var den bästa tyska matchen någonsin i ett VM.

Tidningen die Welt:

Fotbolls-VM 2014

”Miraklet i Belo Horizonte är redan legendariskt? Unikt? Mästerligt?”

Bild.de

”Tack! Vi älskar er. 7-1. Vi saknar ord”, och forsatte med ord som ”odödligt” och hade en poster av Miroslav Klose med texten ”Miro Klose, fotbollens gud”.

Frankfurther Allgemeine

”Ett sjunde fotbollsmirakel. Tyskland stod i 7-1 segern i VM-semifinalen mot Brasilien för ett historiskt monumentalverk. Redan efter första halvlek, ledde Tyskland med 5-0. På söndag väntar Holland eller Argentina i VM-final.”

Express.de

”Det tyska fotbollslandslaget har med en sensationell seger för första gången sedan 2002 tagit sig till VM-final. Tyskland spelar VM-final i fotboll för åttonde gången efter 7-1 (5-0) mot värdlandet. Segermarginalen är den största i en VM-semifinal.”

Hamburger morgenpost:

”Historieböckerna måste skrivas om efter denna historiska 7–1 seger. Det som hände på tisdagskvällen i Belo Horizonte på Estadio Mineirao, kan beskrivas med ett ord: Fantastiskt. Det tidigare största utklassningen i en VM-semifinal hämtar vi från Bern 30 juni 1954 då Österrike besegrades med 6–1. Det var fotboll från en annan planet. Vi har dansat samba med hela värden!”

Legendaren Franz Beckenbauer med VM-guld både som spelare och tränare, twittrade:

”Vad var det här? Det var svårt att förstå”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2014

Mer i ämnet