Danny Welbeck är spelklar inför Italien – deltog i träningen på matcharenan Arena da Amazonia in Manaus under fredagen. Foto: Scanpix

Welbeck tillgänglig för spel

Uppdaterad
Publicerad

Anfallaren Danny Welbeck är tillgänglig för spel i Englands öppningsmatch mot Italien i Manaus.

Men ingår han i förbundskaptenen Roy Hodgsons startelva vid midnatt till söndag?

Det ville inte Hodgson avslöja på fredagens presskonferens. Han nöjde sig med att konstatera att han kan välja Welbeck om han vill. Knäskadade Alex Oxlade-Chamberlain är den ende i truppen som inte är aktuell för spel.

Det har varit mycket snack om det tropiska regnskogsklimatet i Manaus. Hodgson menade att det inte är något han lägger vikt vid så här dygnet före machen.

Fotbolls-VM 2014

– Vi är inte oroliga för värmen eller luftfuktigheten eftersom vi förberett oss för det. Vi är i mycket god fysisk form, sade han.

Gerrard om tropiska värmen i djungeln

Lagkaptenen Steven Gerrard höll med.

– Visst är det varmt, men jag tror att vi ska klara det. Vi har förberett oss.

Gerrard hade heller inga klagomål på planen.

– Jag har precis varit inne på den och den är fin, helt och hållet. Gräset har en bra längd och redan vid halv fyra är solen borta.

Hodgson: Överraskar mig...

Hodgson lyfte som alla andra på ögonbrynen efter Hollands förnedring av de regerande världsmästarna från Spanien.

– Det överraskar mig att se att Holland vann med 5-1. När vi åkte från hotellet till träningen i halvtid stod det 1-1...

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2014

Mer i ämnet