Foto: SVT

Skadade av bengal på högriskmatch

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollssupportrar drabbade samman på flera håll i Göteborg under lördagskvällen och natten mot söndagen. Ett 40-tal omhändertogs av polis.

Vid 21-tiden på lördagskvällen omhändertogs 33 personer i Frölunda.

Av de omhändertagna var 23 IFK Göteborg-supportrar och tio Hammarbyfans. Polisen är övertygad om att de stämt träff för att slåss. Fyra av de omhändertagna misstänks även för eget bruk av narkotika.

Västnytts årskrönika 2014

– Det fanns personer i grupperna som hade tandskydd och var märkta med sina attribut på tröjorna, säger polisens insatschef Martin Fredman till gp.se.

De 33 personerna som greps är nu släppta.

Senare på kvällen var det gruff mellan supportrar till Hammarby och Gais i centrala Göteborg. Några personer omhändertogs.

Därefter greps en Hammarby-supporter i Haga efter att ha kastat en flaska i huvudet på en IFK-supporter.

Skadade av bengaler

Polisen i Västra Götaland hade under söndagen stor kommendering inför dagens två matcher i Göteborg och Borås.

Gais och Hammarby spelades tidigare på eftermiddagen. Bengaler tändes inne på arenan i början av matchen. Under bengalbränningen skadades en ordningsvakt och en supporter från Gais. Ordningsvakten fick uppsöka sjukhus för kontroll medan supportern kunde fortsätta se på matchen.Polisen har dokumenterat händelsen och hoppas kunna lagföra de inblandade i efterhand.

En person greps senare efter att ha kastat in en rökfackla på planen.

– Hammarbyiterna håller på att lämna Göteborg, säger Peter Adlersson polisens presstalesman till Västnytt efter matchen. Det har så här långt gått lungt till.

Resultatet blev 0-0 mellan Gais och Hammarby.

Bengaler eldades även under allsvenska matchen mellan Elfsborg och Djurgården i Borås under kvällen.

I samband med starten av andra halvlek kastades ett knallskott in mot planen som small precis när en brandman plockade upp det.  Brandmannen togs om hand men det är enligt polisen oklart vad han fått för skador.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västnytts årskrönika 2014

Mer i ämnet