Dahlström säkrade den totala världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Emma Dahlström kom tvåa i säsongens sista världscuptävling i schweiziska Silvaplana och kammade därmed hem segern i den totala världscupen i slopestyle. – I fjol kom jag tvåa i totalen så det känns otroligt skönt att ta hem det i år, säger svenskan.

På lördagen avgjordes säsongens andra och sista världscuptävling i slopestyle. Svenskarna Emma Dahlström och Jesper Tjäder var båda i final efter att ha vunnit sina kval.

22-åriga Emma Dahlström har åkt riktigt bra i vinter. Hon vann X-games och har hittils under säsongen varit tvåa som sämst. Dahlström vann också säsongens första världscuptävling i Park City.

X-Games

Fint första åk

Svenskan gjorde ett riktigt bra första åk i världscupfinalen i Silvaplana och fick höga 90.80 poäng av domarna. Det räckte till slut till en andraplats efter norskan Tiril Sjåstad Christiansen. Det räckte för att Emma Dahlström som därmed kunde säkra segern i den totala världscupen.

– Jag hade en bra dag idag och var så nära på att ställa ner en switch 900 och då hade det nog räckt till seger, men jag är ändå så himla glad över andraplatsen. Tiril gjorde det grymt i dag och jag är så glad att hon är tillbaka efter skadan. Hon åkte riktigt rått och gjorde det tufft för mig, säger Emma Dahlström.

Med tanke på att Dahlström kom tvåa i den toala världscupen förra säsongen var årets seger såklart lite extra skön.

– Ja, i fjol kom jag tvåa i totalen så det känns otroligt skönt att ta hem det i år, säger Emma Dahlström.

Tjäder föll

För Jesper Tjäder gick det inte riktigt lika bra. Tjäder föll på ett rail i det sista åket och hamnade strax utanför pallen. Men en fjärdeplats i dag lyckades han inte försvara den totala världscupsegern från förra säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

X-Games

Mer i ämnet