”Golden Bolt”, som han kallas, var inte nöjd med nya världsrekordet. Foto: AFP

105-åring satte nytt världsrekord

Uppdaterad
Publicerad

Hidekichi Miyazaki har satt ett nytt världsrekord på 100 meter – i kategorin 105+. Den japanske löparen sprang i mål på 42.22 sekunder.

– Jag är inte nöjd med tiden. Jag började gråta under loppet för att jag sprang så långtsamt. Kanske börjar jag att bli gammal, säger Hidekichi Miyazaki enligt AFP.

Efter en något tveksam start hittade 105-åringen rytmen. Han sprang i mål på den nya världsrekordtiden 42.22 sekunder till publikens jubel.

#klickfavoriter

Tävlingen hölls i japanska Kyoto och i samband med målgång fick Miyazaki ta emot blombuketter av barnbarnsbarnen, innan han firade rekordet med att kopiera sprintstjärnan Usain Bolts berömda segergest.

– Jag skulle älska att springa mot honom, säger han.

Trots det nya världsrekordet finns inga planer på att lägga löparskorna på hyllan.

– Min hjärna må inte vara den smartaste, men fysiskt mår jag tipp-topp. Jag kan definitivt fortsätta att springa två-tre år till.

– Jag är fortfarande nybörjare, förstår du. Jag måste träna hårdare. Träningen har gått utmärkt så jag har satt upp 35 sekunder som mål. Jag kan fortfarande springa fortare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#klickfavoriter

Mer i ämnet