Tornéus och svensk doldis tog kvaldubbel

Uppdaterad
Publicerad

Michel Tornéus vann längdkvalet i inne-EM i Prag. Svensken flög iväg 7,97 i sitt första och enda hopp och kunde spara kraft till finalen. Den stora skrällen i kvalet var att Andreas Otterling var tvåa på det nya personrekordet 7,96 – endast en cm efter Tornéus.

– Grymt kul med två svenskar i en längdfinal. Det hade jag aldrig trott för ett par år sedan, säger Tornéus som blir favorit i finalen.

Tornéus hade 16 cm fram till främsta delen av plankan och hoppet såg ut som ett säkerhetshopp.

Friidrott säsong 2015

– Det här passar mig bra, säger Tornéus till TV4 och nöjde sig med bara ett hopp för att känna på banan. – Sparar resterande sex hopp till finalen. Då ska jag gå all in och bara ösa.

Tornéus hade 16 cm fram till främsta delen av plankan.

Otterling tvåa på personrekordet 7,96

Med nästan allt ljus på Michel Tornéus dunkade Andreas Otterling till med 7,96 i sitt sista hopp och tog sig till final som tvåa – endast en cm efter sin svenske lagkamrat.

– Jag tänkte att jag skulle ta det i sista men det var inte optimalt utan jag kan trycka till mer från plankan och få bättre höjd, säger Otterling som har allt att vinna i morgon och nämns i medaljdiskussionen.

Hoppet var perfekt anlagt och Otterling hade endast två cm fram till yttersta delen av plankan i sitt personrekord.

I det första hoppet som var övertramp med tre cm var Otterling och nosade på åtta meter.

– Otterling har sett bra ut sedan Globen och visade mental styrka, säger TV4:as expert Christian Olsson.

Svenskarna blev också av med den franske världsettan Kafetien Gomis (8,18) som bara nådde 7,65 i kvalet som 14:e.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2015

Mer i ämnet