Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Almgren med nytt svenskt rekord i Oslo: ”Det här är jag inte van vid”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Almgren satte nytt svenskt rekord på 1 500 meter under Diamond League-galan i Oslo på torsdagskvällen.

28-åringen sprang i mål på 3.32,00, vilket innebär att Kalle Berglunds rekord från 2019 på 3.33,70 slogs med råge. 

– Det gick så fort där framme. Jag fick bara hänga i så gott det gick. Det här är jag inte van vid, säger Almgren till C More.

Se målgången i spelaren ovan.

Det näst sista loppet under torsdagskvällen Diamond League-gala i Oslo bjöd på rejäl underhållning. 1 500 meter för herrar stod för dörren där Andreas Almgren ställdes mot bland andra Jakob Ingebrigtsen.

Världsårsbästa inför loppet låg på 3.31,47 av Timothy Cheruiyot. Den tiden blev krossad. Hela åtta löpare sprang in på tider under 3.30 där Jakob Ingebrigtsen drog längsta strået med en tid på 3.27,95, vilket innebär nytt Europarekord. Andreas Almgren slutade på en tolfte plats och slog svenskt rekord med tiden 3.32,00.

Två svenska rekord på kort tid

Huvudpersonen själv kände av den stenhårda konkurrensen:

– Det gick fort därframme. Jag fick bara hänga i så gott det gick. Det här är jag inte van vid, säger 28-åringen till C More efter loppet.

Tidigare i våras slog Almgren sitt eget svenska rekord på 3 000 meter. Sollentuna-sonen förklarar hemligheten bakom succén:

– Formen är väldigt bra. Jag har äntligen fått en lång träningsperiod utan några avbrott alls och då kommer resultaten. Förhoppningsvis kommer det här också generera mer, nu är det fokus på 5 000 meter. Nu vet jag vad jag behöver göra för att vara i form.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.