Andreas Kramer väljer bort Finnkampen. Foto: Bildbyrån

Andreas Kramer missar Finnkampen: ”Bättre lopp för mig”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen går Finnkampen av stapeln på Stockolm Stadion.

Men då missar en av de största stjärnorna den traditionella tävlingen då han ska tävla Diamond League i Kina.

– Det är uppenbart att Diamond League är ett mycket bättre lopp för mig. Menkänslomässigt är det en annan sak att ställa upp, säger löparen Andreas Kramer till SVT Sport.

Det blir ingen Andreas Kramer på Finnkampen.

Medeldistanslöparen, som nådde semifinal i VM, har istället begett sig till Kina för Diamond League.

Finnkampen

– Det är OS och EM nästa år så tanken var att bygga upp så bra sommöjligt inför det året. Och avsluta säsongen med lopp mottoppmotstånd. De tre medaljörerna från VM kommer dit. Detkommer att bli en av de tajtaste loppen i år. Och vi diskuterade kring min plats i totalen i Diamond League där jag ligger på sjundeplats. Jag försöker försvara min plats där och eventuellt ta enmedalj redan i år.

Hur svårt var det att göra den avvägningen?

– Det är en av de svårare besluten att ta. Inte tävlingsmässigt ochkvalitet i själva loppen, det är uppenbart att Diamond League är ett mycketbättre lopp för mig. Men känslomässigt är det en annan sak attställa upp på hemmaplan i Sverige det blir ju en fest på Stadion, säger 26-åringen som är rankad nia i världen.

– Jag känner mig i bra form och vill springa en snabb tid om chansenges. Sen med rankingen, nu är jag rankad 9 i världen och villså klart bibehålla en stark position speciellt inför OS.

KLIPP: Kramer vidare till VM-semifinal på 800 meter (22 augusti 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Kramer. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finnkampen

Mer i ämnet