Foto: TT Nyhetsbyrån

Angelica Bengtssons vändning: Tävlar i EM

Uppdaterad
Publicerad

Angelica Bengtsson berättade tidigare i februari att hon inte tänkte följa med till EM i Belgrad. Men nu verkar hon ha ändrat sig. Tillsammans med den andra stavhopperskan Lisa Gunnarsson har hon nu tackat ja. 

Det är friidrott.se som skriver att stavhopperskorna nu har bestämt sig för att följa med till Belgrad.

Angelica Bengtsson har tidigare berättat att hon var inställd på att missa inomhus-EM i Belgrad nästa helg, eftersom hon fokuserat på träning under vintern och därför inte kvalat in. Men nu står det klart att stavhopparen likväl kommer till start i mästerskapet

Friidrotts-EM

23-åriga Bengtsson slog svenskt rekord med 4,70 och tog ett brons på inne-EM i Prag för två år sedan. Året efter tog hon ett EM-brons utomhus. Blott 17-åriga Lisa Gunnarsson tävlar liksom Bengtsson för Hässelby SK.

– Det är jätteroligt att få med flera stavhoppare till IEM och jag tror det blir en riktigt bra tävling med final direkt. Lisa har haft en uppåtgående form i år så det ska bli väldigt spännande att se henne i EM, säger förbundskaptenen Karin Torneklint till friidrott.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet