Angelica kämpade sig över 4,50

Uppdaterad
Publicerad

Angelica Bengtsson satte svenskt rekord vid lag-EM i helgen på 4,60 men fick kämpa hårt för att ta 4,50 i Sollentunas GP:s stavhopp.

– Det var lite halvdant men ”50” är inte så farligt. Det var min högstanivå förra året. Men jag är inte nöjd med känslan, ansatsen kändes inte bra, säger Bengtsson till SVT Sport och berättar om stor träningsvärk i baksidan på låren, sliten från lag-EM.

– Men känslan ska ju finnas där ändå, funderar hon.

Friidrott säsong 2015

Den franskbaserade svenskan hade problem redan i ingångshöjden 4,25 som hon tog först i tredje försöket. Även 4,44 tog hon först i tredje.

4,50 tog hon i första, det enda hoppet som såg riktigt bra ut i kväll.

– Hon hade problem med ansatsen hela tävlingen, det var något som inte stämde i dag, säger SVT Sports expert Kajsa Bergqvist efter andraplatsen för Bengtsson.

VM-jagande Malin Dahlström stannade på 4,35 liksom Michaela Meijer. Tyskan Martina Strutz, som har 4,80 som personligt rekord, vann efter att ha klarat 4,56.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2015

Mer i ämnet