Foto: TT Nyhetsbyrån

Förbundskaptenen om Aregawi

Uppdaterad
Publicerad

Abeba Aregawi kommer inte att tävla inomhus den här säsongen. Detta innebär bland annat att hon avstår chansen att försvara sitt inomhus-EM-guld på 1 500 meter i mars. – Jag kan förstå hennes beslut, säger förbundskaptenen Karin Torneklint till SVT Sport.

Aregawi, som har rehabtränat och pluggat svenska i Sverige de senaste månaderna, väljer istället att åka till Etiopien för att börja löpträna ordentligt.

– Jag hade ont i baksidan av höger lår, och det gjorde mer och mer ont, men nu är jag bra, säger 24-åringen till Dagens Nyheter.

Förbundskaptenen Karin Torneklint berättar för SVT Sport att Aregawis val att avstå inomhus-EM trots allt var väntat.

– Jag kan förstå hennes beslut, hon avslutade säsongen med skador.

”Det sliter ganska mycket”

Torneklint förklarar att det är ganska vanligt att långdistanslöpare väljer bort tävlingar just inomhus. En av anledningarna brukar vara för att spara på fötterna.

– Det sliter ganska mycket att springa i kurvorna, säger hon.

Aregawis stora mål den här säsongen är utomhus-VM i Peking i augusti. Inomhus-EM, som Aregawi alltså avstår, avgörs i Prag i mars.

Löpstjärnan hade inte ett helt lyckad säsong 2014. Hon tog ”bara” silver på 1 500 meter i EM i Zürich och misslyckades med att vinna Diamond League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.