Sanna Kallur. Foto: Bildbyrån

Avgörande veckor för Kallur

Uppdaterad
Publicerad

Häcklöparen Susanna Kallur står inför ett viktigt skede i sin OS-satsning mot Rio de Janeiro.

”De kommande två-tre veckorna blir avgörande för hur det kommer att gå inför OS”, säger Kallus tränare Torbjörn Eriksson.

Samtidigt är Susanna Kallur osäker på statusen i sitt ömmande vänsterknä.

– Den här veckan har det blivit bättre med hennes knä, jämfört med sista veckan i Florida. Men det är först nästa vecka, då träningen kommer i gång igen, vi verkligen får besked om hur bra knäet blivit, säger Torbjörn Eriksson.

Han berättar att Susanna Kallur inledde träningslägret i Florida med några perfekta veckor. När Kallur kom dit kunde hon springa över en häck i fullt tempo. I Florida gick utvecklingen så snabbt att veckan före hemresan sprang hon över sex fullstora häckar med bra teknik.

– Dessutom gick det fort, vilket är viktigast. Det såg verkligen bra ut, berättar Eriksson.

Knäsmärta

Men den sista veckan kom bakslaget.

Kallur fick ont i sitt vänsterknä och tvingades avsluta lägret med alternativ träning, bland annat i vatten.

– Den här veckan har det blivit bättre i knäet, samtidigt som hon har en sedan tidigare planerad lugn träningsvecka. Så är det alltid efter ett träningsläger, säger Eriksson och tillägger att de inte fått någon diagnos på knäet.

– Nu hoppas hon kunna komma i gång med träningen, som planerat, nästa vecka även om vi får vara beredd att justera innehållet i träningen. Med tanke på OS blir träningen i maj mycket viktig.

Gott om tid

Det är här han talar om avgörande veckor för Susanna Kallur.

– Ja, eftersom i juni måste hon börja tävla. Den 11 juli är sista dagen att kvalificera sig. Vi har inte mycket tid på oss. Men med tanke på hur det såg ut i Florida känns det ändå förhoppningsfullt, säger Eriksson och tillägger att de inte har bestämt dag för tävlingspremiären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.