Kenenisa Bekele får nu sikta mot London Marathon i april efter morgonens fall. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Bekele föll i jakten på rekord

Uppdaterad
Publicerad

Kenenisa Bekele hade planer på att göra en attack mot världsrekordet i maraton men blev fälld i starten och fick bryta loppet.

Världens bäste långdistanslöpare genom alla tider, Kenenisa Bekele, 34, skulle göra en attack mot världsrekordet i Dubais maraton.

Det blev inget av det eftersom etiopiern, som missade rekordet med sex sekunder i Berlin i höstas, fälldes i starten, skadade sig och var tvungen att bryta tävlingen.

Motionärer startade med eliten

Bekeles agent Jos Hermens riktade kritik mot arrangörerna för att de lät motionärer starta med eliten. Den etiopiske landsmannen Tamirat Tola, som tog OS-brons på 10 000 m i Rio, vann loppet på 2.04.11. (2.02.57 är världsrekordtiden av Dennis Kimetto).

Bekele, som ännu har världsrekorden på 5 000 och 10 000 m, kommer nu att göra ett nytt försök på världsrekordet vid London Marathon i april. 

Det blev även etiopisk seger i damklassen när Worknesh Degefa vann på 2.22.36.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.