Trots mardrömsstart – Bengtsson imponerade i debuten

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha rivit två gånger på 4,21 lyfte sig Angelica Bengtsson helt i Sollentuna – och slog till med segerhoppet 4,61 i utomhusdebuten för säsongen. Hon hade också två bra försök på 4,71, som hade inneburit nytt svenskt rekord.

Stavhopparen Angelica Bengtsson har varit skadad i både handen och baksidan. Under våren har hon kämpat för att bli återställd. Det hade bara blivit fyra stavhoppspass inför tävlingen i Sollentuna och endast ett mer seriöst pass.

– Men det känns faktiskt helt okej och det ska bli roligt att hoppa inför publik, sa Bengtsson inför tävlingen till SVT Sport.

Friidrotts-EM

Och det märktes att hon trivdes i solen i Sollentuna. Men hon skulle få en mardrömsstart. Redan på 4,21 rev hon två gånger om, och klarade höjden i sista med ett nödrop.

– Jag hade räknat med att det skulle kunna bli några missar. Jag ville inte att det skulle skita sig, säger hon till SVT Sport efter segern.

Men efter det blev hoppningen bara bättre och bättre för Bengtsson, och klarade 4,61 på andra försöket. På höjden 4,71, en centimeter över hennes svenska rekord, var hon nära två gånger om.

– Jag är jätteglad. Känns toppen inför EM och inför OS. Det finns mer att ge, säger Bengtsson.

Michaela Meijer slutade tvåa efter Bengtsson på 4,51.

Khaddi Sagnia vann komfortabelt

Längdhopparen Khaddi Sagnia avgjorde tävlingen redan i första hoppet när hon slog till med 6,58. Det andra hoppet såg ut att vara riktigt långt, men det blev dessvärre röd flagg för svenskan.

– Känns superbra, trots övertrampet var det iallafall riktigt långt hopp. Hade bra rytm, säger en sprudlande glad Sagnia till SVT Sport efter tävlingen.

– Har mycket mer att ge, det kommer ni få se.

Misslyckad comeback för Emma Green

Emma Green kom till Sollentuna i hopp om att resultatet skulle räcka mot OS-gränsen. Men comebacken uthomhus blev allt annat än lyckad för Green, som slutade på 1,84.

– Har inte hoppat alls på träning. Det märks. Det känns väldigt ovant. Men känner också att jag har mer att ge, säger hon.

Nu är OS långt borta för Green, som dock fortfarande verkar på hoppas på att klara gränsen.

– Vi får se efter helgen, men ska försöka klara 1,93 i någon annan tävling, säger hon.

OS- och EM-klara Sofie Skoog vann tävlingen på 1,89.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet