Angelica Bengtsson har nu fyra SM-guld. Foto: Bildbyrån

Bengtsson vann SM – efter tvivel: ”Tänkte lägga ner”

Uppdaterad
Publicerad

Angelica Bengtsson var ohotad i stavfinalen och vann guld på 4,35. Tävlingen gav ny energi efter misslyckandet i OS. ”Jag hade tankar på att lägga ner säsongen”, säger Bengtsson till SVT Sport.

I Rio hoppade Angelica Bengtsson 4,55 i stavkvalet, något som inte räckte till final. I Sollentuna hoppade hon under lördagen 4,35, något som räckte för att vinna SM-guldet.

Bengtsson klarade höjden i sitt första försök medan enda konkurrenten kvar, Michaela Meijer, rev ut sig. Angelica Bengtsson begärde då upp ribban på 4,72, nytt svenskt och nordiskt rekord, och var nära i andra försöket.

– Det var jätteroligt. Det sista hoppet var allra bäst tekniskt men jag fick verkligen på isättningen i andra. Jag trodde inte det skulle gå så här bra, säger Bengtsson, som varit besviken efter debaclet i Rio, till SVT Sport.

– Jag var fortfarande rätt nere efter OS, men nu är jag verkligen uppe igen. Jag har nästan haft tankar på att lägga ner (säsongen). Men jag tycker verkligen om min klubb Hässelby så jag vill representera dem, och jag tycker verkligen om Sverige så jag vill representera dem i Finnkampen.

Finnkampen, som i år avgörs i Finland, sänds i SVT nästa helg. Lisa Gunnarsson slutade trea i stavfinalen på 4,07.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.