Kajsa: ”Ett perfekt lopp”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Kajsa Bergqvist var full av beundran inför Meraf Bahtas bedrift som ledde till EM-guldet. – Jag trodde inte att hon hade en växel till, säger Bergqvist.

SVT Sports Kajsa Bergqvist var exalterad efter Bahtas guld på 5 000 meter.

– Hon gör ett taktiskt perfekt lopp. Hon tog det lugnt i början och det var fantastiskt att hon hade så mycket krafter kvar på slutet. Jag trodde inte att hon skulle kunna svara mot en så bra spurtare som Sifan Hassan.

Friidrotts-EM 2014

– Men då lägger hon in en växel till. Det var skithäftigt. Kanske var Hassan inte lika fräsch som hon var i går när hon slog Aregawi. Men på förhand trodde jag att hon skulle få det svårt om det blev ett långsamt lopp, vilket det blev. Men det var en obefogad oro, säger Bergqvist.

Experten tror på fler svenska löpningsmedaljer på damsidan.

– Det här är jättestort för svensk friidrott. Först silver i går, guld nu och sedan har vi också en otroligt stark guldkandidat i Charlotta Fougberg på 3 000 meter hinder. Det går bra nu, säger Kajsa Bergqvist.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM 2014

Mer i ämnet