Vlasic: ”Värdesätter allt mer nu”

Uppdaterad
Publicerad

Blanka Vlasic gör i morgon sin första tävling efter sju månaders skadefrånvaro. Första tävlingen blir i Göteborg där hon bland annat ställs mot Emma Green Tregaro.

 – Det var speciellt jobbigt när jag inte ens kunde visualisera att jag någonsin skulle kunna hoppa igen. Jag tog hoppningen för givet men nu värdesätter jag allt mycket mer och är väldigt tacksam för en andra chans, säger hon SVT Sport.

Vlasic har haft ett par jobbiga år. Hon opererade foten två gånger 2012, försökte sig på en comeback förra året men tvingades till vila igen eftersom smärtorna var för stora.

– Jag har bara kunnat träna smärtfritt i två månader så är överlycklig just nu. Nu stressar jag inte över enskilda höjder utan njuter bara av att göra det jag älskar.

”Som att hoppa i sitt hem”

Vlasic ställs bland annat mot Emma Green Tregaro som är i storform inför tävlingen på hemmaplan. Hon har fått en väldigt stark start på säsongen med flera hopp som varit uppemot två meter.

– Det känns väldigt skönt att ha bra resultat med sig och jättekul att tävla på hemmaplan. Det är här jag tränar nästan varje dag så känns som att man hoppar hemma hos sig själv, säger Green Tregaro till SVT Sport.

Green Tregaro har precis som Vlasic haft skadebekymmer och kan därför sympatisera med höjdhoppskollegan.

– Det är något man kan relatera till så tråkigt när någon får stora bekymmer. Det känns jättekul att hon är tillbaka och hon är en fantastisk höjdhoppare som kan prestera på topp så jag hoppas att det ger mig en push tävlingsmässigt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.