Tornéus har klarat av bottennappet

Uppdaterad
Publicerad

Michel Tornéus hoppade bara 7,75 när han gjorde sen säsongsdebut i Oslos längdhopp och slutade sjua. Han hade ett par övertrampshopp uppemot åtta meter men det såg inte helt övertygande ut.

– Alla gör vi skittävlingar och det här var min för säsongen. Jag har inte kraften in mot plankan, säger Tornéus besviket till TV12.

– När jag kommer till start i Paris (4/7) kommer jag att vara i gammal god form, lovar Hammarby-hopparen, som haft den här känslan ett tag och inte var förvånad.

Diamond League

Han har skjutit på säsongsdebuten och tränat tungt och hårt för att kunna orka hela säsongen och inte tappa mot slutet vilket var ett problem förr om åren.

– Jag vet precis vad jag måste göra och nu är det bara hem och träna. Jag behövde den här tävlingen för att väcka kroppen.

Att det gick att hoppa långt visade britten Greg Rutherford med 8,25 i de byiga förhållandena på Bislett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Diamond League

Mer i ämnet