Klara Bodinson klarade i kväll VM-kvalgränsen på 3 000 meter hinder. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bodinson klar för VM

Uppdaterad
Publicerad

Klara Bodinson stod för ett bra lopp i lördags då hon slog till med nytt personligt rekord på 3000 meter hinder. Nu belönas svenskan med en VM-biljett. – Det känns jättebra! Overkligt, men bra, säger Bodinson till friidrott.se

Klara Bodinson, Sävedalens AIK, har fått klartecken av förbundskapten Karin Torneklint att starta på 3000 meter hinder i VM som avgörs om mindre än en månad.

– Det är klart att jag hade hoppats på att kunna ta mig dit, VM har varit målet hela säsongen men nu när jag verkligen är uttagen känns det svårt att förstå, säger hon till friidrott.se.

Friidrotts-VM

Det var efter det nya personliga rekordet från lördagens lopp i belgiska Ninove som Karin Torneklint lyfte luren och ringde upp.

– Det var ett ganska perfekt lopp för mig. Tidigare i sommar har det varit en del störningsmoment i varje lopp, men nu var allt jättebra.

 – Det känns jättebra! Overkligt men bra, säger hon.

Återbud

Den svenska truppen har dock fått ett återbud i samband med detta, Lena Eliasson kommer inte till start. Marathonlöperskan har har fått skadekänningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet