Usain Bolt spexade – precis som vanligt. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bolt fick kämpa för finalsegern

Uppdaterad
Publicerad

Usain Bolt är tillbaka – och det med besked. På Diamond League-galan vann världsstjärnan finalen på 100 meter på 9.87. ”Känns bra att springa fort”, säger han till TV12.

Efter sex veckor utan tävling för Usain Bolt gjorde han i dag comeback på banorna som han tog två OS-guld på för tre år sedan. I regn, rusk och motvind blev det inte optimala förutsättningar för 100-meterslöparna, men det stoppade inte Bolt som gjorde en övertygande comeback.

På Diamond League-galan vann världsstjärnan försöket på 100 meter på tiden 9.87 och upprepade bedriften i finalen, tre hundradelar före amerikanen Michael Rodgers.

Diamond League

– Det känns bra att springa fort och det känns att jag kan springa lugn och stabilt. Det visar att jag är i god form, säger Usain Bolt till TV12.  

Likt semifinalen fick Bolt slita rejält i inledningen men fick i vanlig ordning upp farten i loppets slutskede. Till skillnad från semifinalen fick Bolt slita för segern och behövde springa hela vägen in i mål. 

– I finalen hade jag en dålig start, jag fick lite panik och sprang inte så fort som jag ville. Men sett till loppet i sin helhet är jag nöjd, säger han.

Säsongsbästa         

9.87 blev segertiden för Usain Bolt, som med tanke på det sex veckor långa tävlingsuppehållet inte så förvånande, även blev hans säsongsbästa.     

Kvällens comeback blev en viktig sådan för Bolt som under sommaren plågats av en skada i vänster ben och därför behövt stå över två Diamond League galor (Paris och Lausanne 4 och 9 juli). Efter ett rejält avbräck i uppladdningen mot VM i Peking verkar nu Bolt bokstavligen vara tillbaka på banan.

VM i Peking väntar

22-30 augusti arrangeras VM i Peking och Bolt deltar. Nu väntar en månad med hård träning för stjärnsprinten.                                      

– Nu krävs hårt arbete och engagemang, säger han.

Resultat 100 meter

Usain Bolt 9.87

Michael Rodgers 9.90

Kemar Bailey-Cole 9.92

Chijindu Ujah 9.96

Jimmy Vicaut 9.98

Trell Kimmons 10.07

Nesta Carter 10.08

Kim Collins 10.09

James Dasaolu 10.19

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Diamond League

Mer i ämnet