Populäre Bolt stannade i dag överraskande till på en ungdomstävling i Prag på väg till Ostrava i östra delen av Tjeckien. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Bolt upprörd: ”Dåliga nyheter”

Uppdaterad
Publicerad

Usain Bolt är upprörd över att IOK igår meddelade att 31 aktiva åkt fast efter att man återtestat prov från OS i Peking 2008. Dessutom har han fått behandling för en känning i låret.

– Det är verkligen dåliga nyheter för idrotten. Det är hemskt och det har skamfilat idrotten under flera år, säger Bolt inför galan (inte Diamond League) i Ostrava där han ska springa 100 meter på fredag till AP.

Samtidigt så gläds han åt att Wada fått utdelning i sina tester.

– Förhoppningsvis kan vi gå framåt och slippa dessa problem om några år, säger han. Inom en vecka kommer svar på återtestade prov från OS i London 2012.

Släppte video på Facebook där han öser på ordentligt

Han har släppt en video på Facebook där han tränar i hög fart på tävlingsbanan. Efter säsongsdebuten i söndags med 10,05 på Caymanöarna kom oroande rapporter om problem med låret. Jamaicanen stannade till hos idrottselitens specielle mirakeldoktor Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt i München på väg till Tjeckien för att få behandling.

– Det var en något ansträngd lårmuskel men jag var hos en doktor och han löste problemet, säger Bolt om det hela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.