Bolt: ”Vill fortsätta dominera”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports reporter Stefan Åsberg fick en exklusiv pratstund med Usain Bolt, dagen efter hans guld på 200 meter där han återigen besegrade Justin Gatlin. ”Många ville att jag skulle vinna, och det kan jag förstå”, säger Bolt till SVT Sport.

Dagen efter den stora triumfen på 200 meter för Usain Bolt, där han återigen slog Justin Gatlin och kammade hem sitt andra guld under VM i Peking, träffade SVT Sports reporter Stefan Åsberg superstjärnan i ett exklusivt möte.

– Jag var beredd och säker på mig själv, och när det är så går det alltid bra, säger superstjärnan till SVT Sport.

Friidrotts-VM

Under presskonferensen efter 100 metersloppet försökte jag fråga Gatlin tre gånger om att många tyckte att det var viktigt för sporten att du vann och vägrade svara, då skrattade du, varför?

– Jag skrattade åt vad han sa, han var som en amerikansk fotbollsspelare som vägrar svara på frågorna på en presskonferens, han gjorde som de brukar och jag tyckte att det var ganska roligt att han reagerade så.

Kommer du ha energi kvar till stafetten?

– Ju mer jag springer desto bättre mår jag, jag var lite ringrostig när jag kom in till mästerskapet, men nu har jag sprungit två lopp så jag kommer vara redo.

Du har haft en jobbig säsong annars, hur har du lyckats få ihop det till slut?

– Vi visste inte vad som var felet, jag tränade på bra så det var inte problemet men varje gång jag tävlade så blev det problem. Vi gick till läkaren och till slut lyckades vi hitta problemet, men det var inte förrän i juni så jag kunde inte springa så mycket som jag ville.

Du kan inte gå en meter här i Peking utan att se dig själv på bild någonstans, gillar du den uppmärksamheten?

– Jag gillar det ibland, jag har jobbat hårt för det här. Men självklart så vill man ibland bara vara själv precis som vem som helst.

Du har uppnått nästan allt du kan, vad är din drivkraft inför framtiden?

– Min drivkraft är att vara ansedd som en av de allra bästa, om någon vill vara bättre än mig så kommer det bli ett tufft jobb. Jag vill fortsätta dominera.

Hur länge kommer du fortsätta?

– Jag kommer fortsätta i två år till, det är det jag vill i alla fall.

Blev du någon gång orolig när du blev påkörd i går?

– Absolut, precis när jag blev påkörd blev jag orolig men sen gick jag runt lite grann så kändes det bättre, jag är fortfarande lite öm men jag mår bra.

Kommer ni vinna stafetten imorgon?

– Jag tror alltid på det men man vet aldrig när det är stafett, så länge mitt lag gör sitt jobb och jag är i en bra position så kommer vi vinna.

Tycker du att det är viktigt för sporten att du har varit så framgångsrik och slagit Gatlin två gånger?

–  Jag insåg inte hur viktigt det var innan jag såg vad som skrevs på sociala medier, många ville att jag skulle vinna och jag kan förstå det. Efter att jag sett alla kommentarer så börjar jag förstå hur viktigt det var. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet