Karsten Warholm och Usain Bolt. Foto: Bildbyrån

Bolts läkare ska rädda Warholms VM

Uppdaterad
Publicerad

Usain Bolt tackade läkaren Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt för sina OS-guld 2016.

Nu hoppas den norske friidrottsstjärnan Karsten Warholm att tysken ska rädda hans VM.

Den regerande världsmästaren och olympiske mästaren på 400 meter häck åkte på en lårskada i Diamond League-tävlingen i Rabat, Marocko, i söndags.

Därmed är VM i amerikanska Eugene i juli i fara för Warholm.

Warholm gör då som bland annat sprintikonen Usain Bolt gjorde inför OS i Rio de Janeiro – han åker till Tyskland för att ta hjälp av idrottsläkaren Müller-Wohlfahrt.

”På onsdagen åkte han för att få behandling på Müller-Wohlfahrt-kliniken. Detta efter rekommendation och i samarbete med hans sponsor Puma”, skriver Warholms mamma och manager Kristine Haddal till NRK.

Den jamaicanske sprinterstjärnan Usain Bolt fick behandling av Müller-Wohlfahrt för sin lårskada 2016, och hyllade läkaren efter sina tre OS-guld 2016 (100 meter, 200 meter och 4x100 meter).

Müller-Wohlfahrt var tidigare läkare för Bayern München. Han har även behandlat svenska friidrottare som Christian Olsson, Emma Green och Susanna Kallur. Men även Zlatan Ibrahimovic har fått hjälp av tysken.

KLIPP: Warholms bakslag i säsongsdebuten – tvingas bryta (5 juni 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.