Foto: TT Nyhetsbyrån

Brons till Duplantis i JVM

Uppdaterad
Publicerad

Efter en kämpainsats klarade Armand Duplantis hem bronset i stav vid JVM i polska Bydgoszcz. Han klarade 5,45 i sitt tredje försök.

”Jag måste tacka de svenska fansen som peppade mig att klara det hoppet”, säger 16-åringen.

Duplantis fick en behaglig resa och klarade ingångshöjden 5,20 och nästa höjd 5,35 i första innan det började kärva på 5,45.

16-årige Duplantis, som är två år yngre än flera av sina konkurrenter, rev sina två första försök på 5,45 innan han fick på ett riktigt bra hopp i det tredje, hans bästa i dag.

Han hade sedan ganska dåliga försök på 5,50 och sparade sitt sista hopp till personliga rekordhöjden 5,55 utan att lyckas.

– Jag var väldigt trött på slutet. Jag har haft lite problem med en höftmuskel som blev mer och mer öm ju längre tävlingen led, men efter sista försöket på 5,45 hade jag massa adrenalin i kroppen, säger Duplantis i en kommentar via Svenska Friidrottsförbundet.

Amerikanen Deakin Volz vann på personliga rekordhöjden 5,65.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.