Foto: Bildbyrån.

Skadad Charlotta Fougberg levererade topptid

Uppdaterad
Publicerad

Charlotta Fougberg lös av självförtroende efter sin tid som är topp två i Europa i år – trots en spricka i revbenet. ”Det här är bara början”, säger Fougberg.

Charlotta Fougberg kom till Oslo med en misslyckad fjolårssäsong och ett årsbästa på blygsamma 9.46 i bagaget på 3000 meter hinder. En tid hon kapade rejält då hon spurtade i mål som femma, på 9.30.11. En putsning med 16 sekunder vilket tog henne under SOKs OS-kval gräns. En lättnad för den regerande EM-silvermedaljören.

–Jag har just sprungit under kvaltiden till OS och det var ett glädjebesked. Jag är femton sekunder snabbare i dag än i förra loppet, det gör mig överlycklig, säger Fougberg till SVT Sport.

– Jag fick en spricka i revbenet för tre veckor sedan och kan jag göra den här tiden nu kommer jag kunna springa ännu snabbare utan sprickan. Det här är bara början, jag är inte formtoppad än. Det är EM och OS som gäller, säger Fougberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.