Foto: Bildbyrån

Christian Olsson invald i de aktivas råd

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta trestegsstjärnan Christian Olsson ersätter Stefan Holm i Internationella friidrottsförbundets aktivas råd.

Olsson valdes in av VM-deltagarna i Peking och hans fyra år långa mandatperiod börjar i januari 2016.

Christian Olsson var en av sex nya representanter som valdes in i IAAF:s aktivas råd. 35-åringen, som har OS-guld, VM-guld och EM-guld på meritlistan, fick femte flest röster av de totalt 16 som var nominerade.

Av de 1 873 friidrottarna på VM var det 1 320 stycken som valde att rösta. De fick kryssa för sex namn på sin valsedel, och förutom Olsson valdes också kulstöterskan Valerie Adams (Nya Zeeland), spjutkastaren Andreas Thorkildsen (Norge), stavhopparen Jelena Isinbajeva (Ryssland), höjdhopparen Mutaz Essa Barshim (Qatar) samt diskus- och släggkastaren Koji Murofushi (Japan) in i rådet.

Christian Olsson ersätter därmed Stefan Holm, som suttit med i de aktivas råd sedan 2007. Han valdes om 2011, båda gångerna fick han överlägset flest röster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet