Hinderlöperskan Catherine Beauchemin vägrade bryta loppet i JVM efter att hon fallit och hoppade in i mål på ett ben. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Debutant föll på JVM – hoppade i mål på ett ben

Uppdaterad
Publicerad

Catherine Beauchemin stod för en riktig kämpainsats första dagen på junior-VM i friidrott. Hinderlöperskan snubblade vid ett hinder, men vägrade ge sig. På ett ben avslutade hon loppet, och efter hennes unika målgång fick hon bäras av banan.

I mästerskapets tredje tävlingsgren på premiärdagen i polska Bydgoszcz, föll den kanadensiska hinderlöparen Catherine Beauchemin i försöksheaten på distansen 3000 meter hinder.

16-åriga Beauchemin, som gjorde sitt första juniormästerskap, föll på ett hinder på det sista varvet men vägrade att bryta loppet. På upploppet haltade kanadensiskan kraftigt, klättrade över det sista hindret och hoppade sedan på ett ben in i mål.

Efter målgången bars Beauchemin av löparbanan av en tränare.

Hamilton imponerade

För svensk del såg det väldigt bra ut för Austin Hamilton när han slog till med årsbästa i försöken på 100 meter. med tiden 10.46 kvalade 18-årige Hamilton sig till semifinalen som avgörs i morgon eftermiddag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.