Lavillenie över sex meter i London

Uppdaterad
Publicerad

Renaud Lavillenie är ohotad på stavhoppstronen. Under lördagen visade fransmannen klassen i Diamond League-tävlingen i London. 28-åringen flög över 6.03 meter och satte nytt stadionrekord.

Renaud Lavillenie toppar världsårsbästa listan i stavhopp med 6.05 meter.

Riktigt så bra hoppade han inte i Diamond League-tävlingen i London. Men nästan.

Diamond League

Fransmannen klarade 6.03 i tävlingen, som egentligen skulle ha genomförts under fredagen men som fick skjutas upp på grund av dåligt väder, och förbättrade därmed sitt eget stadionrekord från 2012 med en centimeter. Lavillenie begärde sedan upp ribban på 6.10, dock utan att klara. Tvåa i tävlingen blev kanadensaren Shawn Barber, som hoppade 5.93.

Nytt stadionrekord blev det också på 200 meter för kvinnor. Elaine Thompson från Jamaica noterade 22,10, och slog därmed det 24 år gamla rekordet som landsmaninnan Merlene Ottey hade.

Kenyanen David Rodisha, världsrekordhållare på 800 meter, slutade på andra plats på distansen i London. Vann gjorde Nijel Amos, Botswana. Amos sprang i mål på 1.44,57 och var en tiondel snabbare än Rodisha.

Diamond League i London avgörs över två dagar, och lördagens tävling var inte alls lika glimrande som fredagens, där Usain Bolt gjorde bejublad comeback i regnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Diamond League

Mer i ämnet